Gambling

Video arkiv
Arkiv
Del

OM BØRN, UNGE OG PENGESPIL

Spil har altid været en underholdende og vigtig del af vores kultur. Tænk fx på kort- og terningespil. I de fleste industrialiserede lande er spil blevet liberaliseret markant inden for de seneste 20-30 år. De fleste danskere har gamblet, købt en Lottokupon eller sat penge på deres favorithold.

Aldersgrænse på pengespil

Det er forbudt at give børn og unge under 18 år adgang til pengespil online, på casino og i spillehaller med spilleautomater. Det er det blandt andet fordi, en tidlig debut øger risikoen for mistrivsel og afhængighed. Der er enkelte undtagelser, hvor aldersgrænsen er 16 år. Det drejer sig om traditionelle lotterier (Onsdags Lotto, Joker, Millionlotteriet) og skrabelodder.

Trods aldersgrænserne spiller rigtig mange unge

En undersøgelse af SFI viser, at 40% af unge under 18 år har prøvet at gamble. Af samme undersøgelse fremgår det, at 5% af de unge under 18 år har spillet den seneste måned. Størstedelen af de unge spillere er drenge, som især spiller hurtige spil som sportsvæddemål (betting/oddset).

Det kan være både sjovt og hyggeligt at gamble, og for langt de fleste forbliver spillet et sjovt indslag. Andre bliver dog mere og mere grebet af at gamble, og det kan få alvorlige konsekvenser.

På de følgende sider kan du finde baggrundsviden om pengespil og informationer om, hvad man som forælder skal være opmærksom på. Desuden får du redskaber til, hvordan du kan snakke med dit barn om brugen af pengespil. 

[Navigation til ’Viden om’, ’Faq, ’Råd og vejledning’ og værktøj]