Book et oplæg til unge

Video arkiv
Arkiv
Del

Målgruppe: Unge under 18 år eller over 18 år
Vi tilpasser indholdet til de unges alder. Da vi ikke pengespil ikke er tilladt for unge under 18 år, vil vi tilpasse budskaberne afhængig af tilhørernes alder. Oplys derfor målgruppens alder i bookingskemaet.

I oplægget fokuserer vi på at skabe refleksioner om gambling og diskutere gode og dårlige spilvaner. Formatet er inddragende, og de unge bliver spurgt til deres holdninger til gambling. 
Hos Center for Ludomani har vi oplevet en stigning i kontakten fra unge mennesker med spilleproblemer. I 2016 var 27% af vores klienter under 25 år. Syv år tidligere var tallet kun 7%. Selvom aldersgrænsen for de fleste pengespil er 18 år (lotto og skrabelodder undtaget), så har mange unge et forbrug af penge på spil. 

Spil om penge er med andre ord mere udbredt i blandt de unge nu, hvilket nødvendiggør, at de unge klædes på til at kunne begå sig fornuftigt i forhold til pengespil. Det kræver, at de kender til bagsiden af spillet og faresignalerne, så de kan passe på sig selv og hinanden. Det kan medvirke til, at vi forebygger ludomani, og at de kan styre udenom spilleproblemer også i deres voksenliv. 

Om unges spil
De unges favoritspil er typisk sportsbetting og eSportsbetting. Spillene har mekanismer, der øger risikoen for, at man bliver grebet af dem. På Center for Ludomani får vi flere og flere henvendelser fra unge drenge, som better (for meget) på sport.

Der er forskel på, hvilke spil man spiller. Der hersker en del myter, som spiludbyderne gør meget for at holde i live, bl.a. om at man kan gamble og vinde, hvis man har nok viden om sporten – og det er ikke altid sandt. Der er nemlig også elementet tilfældighed i alle pengespil. Med vores oplæg får eleverne derfor viden om forskellen mellem tilfældigheds-, kombinations- og færdighedsspil, og hvor stor indflydelse ens viden/færdigheder har på udfaldet i de forskellige spil.

Oplægget kommer omkring følgende temaer

  • Gambling og gaming. Forskelle og ligheder, bl.a. om eSports- og skin betting
  • Hvornår bliver pengespil et problem?
  • De forskellige typer af pengespil 
  • Film om sportsfolk med tidligere spilleproblemer
  • Hvad kan jeg gøre?
  • Hjælp og rådgivning samt informationer til opgaven

Efter besøget 
Efter oplægget kan I gå ind på www.sportogpengespil.dk. Her finder du materialer bl.a. film, præsentationer som kan hjælpe jer til selv at sætte emnet på dagsordenen og arbejde videre med emnet.

Priser
Oplæg på 1,5 time (ubegrænset antal tilhørere) koster 3.500 kroner + transport.
Workshop på 3 timer (oplæg + øvelser, maks. 40 personer) 5000 kroner + transport.

Kontakt 
Udfyld formularen, hvis du ønsker et oplæg.
Har du uddybende spørgsmål kan de også skrives i formularen. Alternativt kontakt forebyggelseskonsulent, Tina Langerskov Buchhave tlb@ludomani.dk 

Kursus

Titel

Primær målgruppe

Type

Pris

Varighed

1

Gambling er ikke kun for sjov

Unge under 18 år

Oplæg (ubegrænset antal deltagere)

3.500 kr.

(+ transport)

1,5 time

2

Gambling er ikke kun for sjov

Unge 18 år+

Oplæg

(ubegrænset antal deltagere)

3.500 kr.

(+ transport)

1,5 time

 

 
1 Start 2 Komplet