Spiller din ven?

Video arkiv
Arkiv
Print
Del

Kender du en, der spiller lidt for meget? Her kan du få råd til at håndtere problemet.   

Du kan gøre en forskel for din ven

Det kan være svært at tage hul på en snak med en ven, som du tror har spilleproblemer. Du kan let føle, at du blander dig for meget. Men selvom det kan føles forkert, skal du vide, at du er med til at passe på din ven, når du spørger ind til spillet. Et enkelt spørgsmål fra dig kan være det første skridt på vejen til at få hjælp og komme ud af alvorlige spilleproblemer. Du kan derfor gøre en vigtig forskel. 

Hvis du ikke er klar til at spørge den, der spiller for meget, kan det være en god ide at snakke med andre om det, fx en kammerat, en lærer eller dine forældre. Det kan være, de også har bemærket, at vennen spiller meget, og de har måske lettere ved at spørge ind til spilleproblemerne.

Hvad skal du holde øje med?
  • Din ven har meget fokus på spil og spilleresultater
  • Virker fraværende og er svær at lave aftaler med
  • Isolerer sig fra venner og familie
  • Gentagende gange har problemer med penge, låner penge fra forskellige mennesker og ikke betaler tilbage
Hvad skal du sige?

Det er en god ide at tage hul på samtalen en dag, hvor I har lidt god tid til at snakke sammen. Prøv at spørge på en måde, som du tænker er rar for din ven. Fx kan du starte med et enkelt spørgsmål som ”Det kan godt være, jeg er helt ude i skoven, men spiller du ikke lidt meget?”. 

Hvad skal du gøre, hvis din ven har spilleproblemer?

Du skal ikke stå med det alene. Du kan aftale med nogle venner, at I skal snakke sammen med den, der har problemet. Du kan også tale med din lærer eller dine forældre om det, og hvad der kan gøres.

Se film 

Du kan se film med spilleafhængige og deres pårørende - gå til videoarkiv