Forebyggelse/forskning

Video arkiv
Arkiv
Print
Del

Center for Ludomani tager initiativ til og deltager i en lang række projekter inden for forebyggelse af og forskning i ludomani. 

FOREBYGGELSESKAMPAGNER OG MATERIALER

En central del af Center for Ludomanis arbejde er forebyggelse. Vi baserer vores forebyggelse på ny viden, har fokus på målgruppen og kommunikerer uden løftede pegefingre. Siden 2011 er der blevet givet midler til forebyggelse via Finansloven gennem Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Se et udpluk af vores seneste indsatser nedenfor.

Kampagnesite for frontpersonale

Kampagnen "Tal om ludomani" har til formål at forebygge ludomani inden for social- og sundhedsområdet, Kriminalforsorgen, finansverdenen og sport. 
Gå til talomludomani.dk


Undervisningssitet Ludomanistudier om spil og ludomani

Sitet retter sig til de gymnasiale uddannelser, det kan bruges som projektrum og faciliterer opgaveskrivningen på de gymnasiale uddannelser.
Gå til Ludomanistudier


Erhvervsskoleindsatsen Spilleafhængighed - Tal om det!

Kampagnen skal italesætte et fokus blandt studerende, studievejledere og undervisere på spilleafhængighed.

Hent elevfolder(pdf)

 

Hent studievejlederfolder(pdf)

 

Filmkonkurrencen The Movie Maker

Filmkonkurrencen retter sig mod folkeskoleelever ml. 11-17 år. Eleverne kan lave en film om spilleafhængighed og vinde en klassefest for 5.000 kr. Der er udviklet plakater, postkort samt viralfilm.
Film om spilleafhængighed kan uploades på www.spillerum.com frem til 1. maj 2014.

 


Læringssitet Spillerum for folkeskoleelever

Spillerum er for folkeskolens 7.-10. klasser. Sitet rummer omfattende viden om spil, der skal danne baggrund for elevernes egne produktioner af bl.a. film, kampagner og debatindlæg. Spillerum kan anvendes til både tværfaglig undervisning og enkeltfagsforløb og forholder sig aktivt til trinmål og læringsprincipper i folkeskolen.
Hent folder om Spillerum (pdf)
Gå til Spillerum


Spil for sjov med matematik

Scenariet Spil for sjov er rettet mod matematikundervisningen i 6—10. klasse og er lavet i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening. Man kan kigge bag spillene og lære at regne den ud med opgaver og spil. Scenariet er en del af Matematikkens Univers, og for at få adgang til det fulde materiale skal skolen abonnere på Matematikkens univers. Men der er fri adgang til scenariet Spil for sjov samt området spil. Gå til Spil for sjov


Mere forebyggelse

Se flere af vores indsatser inden for forebyggelse


FORSKNINGSPROJEKTER

Vi bidrager bl.a. med viden og daglige input til forskning i spilleafhængighed og bruger ny viden til at forbedre vores behandling og forebyggelse. 


Nyeste forskningssamarbejder

Center for Ludomani har i efteråret 2013 indledt et samarbejde med tre forskningsprojekter. Projekterne sætter fokus på: 

  • Hjerneforskning
  • Computerspilsafhængighed i Danmark
  • Regulering af afhængighedsskabende aktiviteter

Forskningsprojekterne har modtaget bevillinger fra Det Frie Forskningsråd | Samfund og Erhverv (FSE) under Ludomaniprogrammet 2013.


Løbende samarbejdspartnere inden for forskning

Center for Ludomani er desuden i løbende samarbejde med Århus Universitet, PET-centret, hvor der er to sideløbende forskningsprojekter:

  • Spilleafhængighed og dobbeltdiagnoser – depressioner og ludomani
  • Kognitive fejlslutninger ved spil, specielt poker

Centret samarbejder også om forskningsprojekter gennem vedvarende kontakt med Ringgårdens Forsknings- og Formidlingsafdeling.

Se mere om forskningsindsatser