Skolepersonale

Video arkiv
Arkiv
Print
Del

Her kan du læse om vores læringssites og materialer om spil, spillekultur og spilleafhængighed.

Sæt gang i elevernes viden om spilleafhængighed

Spillerum er et online læringsunivers rettet mod dansk, historie og samfundsfag i 7.-10. klasse. Sitet rummer omfattende viden om spil, der skal danne baggrund for elevernes egne produktioner af bl.a. film, kampagner og debatindlæg. Spillerum kan bruges til enkelte timer eller til længere forløb. Spillerum kan også bruges til temauger mv., og der kan frit rekvireres et dilemmaspil, som er et fysisk kortspil, der kan supplere de øvrige aktiviteter og opgaveforslag. 


Spil for sjov med matematik

I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening har vi lavet et online scenarie til MATEMATIK PÅ SPIL rettet mod matematikundervisningen i 6.-10. klasse. Man kan kigge bag spillene og lære at regne den ud med opgaver og spil. Scenariet er en del af Matematikkens Univers, og for at få adgang til det fulde materiale skal din skole abonnere på Matematikkens Univers. Men du kan få fri adgang til scenariet Spil for sjov samt området spil. Scenariet indeholder bl.a. animationer, matematikopgaver, matematiske materialer og viden om pengespil. Området "spil" indeholder en spillehal og giver eleverne mulighed for at teste og regne på mulighederne for at vinde i forskellige spil.


Fysisk dillemmaspil

Et fysisk kortspil giver elever mulighed for at diskutere relevante dilemmaer og reflektere over deres egne holdninger til spil.
Dilemmaspillet er enkelt og sjovt, og fungerer ligesom spillet "Ego", hvor man skal gætte hinnandens svar på en række spøgrsmål. Man kan spille dillemmaspillet som en del af et undervisningsforløb, eller fx tage kortspillet frem og skabe en menigsfuld vikartime. Dilemmaspillet består af sæt egnet til 3-6 elever. Kortene bør blandes godt, da de indeholder individuelle, gruppebaserede og mere samfundsrelaterede dillemmaer og spørgsmål. 

Rekvirer spillet gratis ved at skrive til tlb@ludomani.dk 


Oplæg til spillepolitik

Når de unge udarbejder en spillepolitik sammen med kammeraterne, får de diskuteret god spilleadfærd og fælles regler for spil. Det kan sætte emnet på dagsordenen og bidrage til at forebygge spilleafhængighed. Vores oplæg indeholder en beskrivelse til lærere og andre fagpersoner om, hvordan man forbereder sig på arbejdet, ligesom der til de unge er forslag til, hvad en spillepolitik kan indeholde. 

Hent spillepolitik (pdf) 


Inspiration til undervisningen 

Få ideer til undervisningen – læs om andre skoler, elever og lærerers arbejde med spil og spilleafhængighed i undervisningen. Læs om: 


Foldere til børn/unge, forældre/pårørende og fagpersoner
  • Gambler du for meget? Her kan du læse mere om gambling og hvad der er problematisk spiladfærd. Er du i tvivl om dit spil er for meget, så læs denne folder. Hent folder (pdf) 
  • Spiller dit barn? - folder rettet mod forældre og andre nære pårørende til unge mennesker, som har eller potentielt er ved at udvikle spilleproblemer Hent folder (pdf)
  • Forebyggelse af spilleafhængighed - en folder om forebyggelse rettet mod fagpersonale, som beskæftiger sig med unge mennesker. I folderen er der viden om spilleafhængighed samt forslag til, hvordan risikoen for spilleafhængighed kan reduceres. Der findes også råd til de, der er i dialog med unge, som allerede er blevet spilleafhængige. Hent folder (pdf)

Folderne stilles gratis til rådighed og kan rekvireres ved henvendelse til Tina Langerskov Buchhave på tlb@ludomani.dk