Ungdomspersonale

Video arkiv
Arkiv
Print
Del

Her kan du læse om vores læringssites og materialer om spil, spillekultur og spilleafhængighed.

Læringssitet Ludomanistudier for unge

Ludomanistudier er et læringssite, der fungerer som projektrum og faciliterer opgaveskrivningen på de gymnasiale uddannelser. Ludomanistudier indeholder en lang række materialer om gambling og ludomani lavet til unge mennesker, der på sitet kan finde fagtekster, ludomanitests, links til film mv.


Oplæg til spillepolitik

Når de unge udarbejder en spillepolitik sammen med kammeraterne, får de diskuteret god spilleadfærd og fælles regler for spil. Det kan sætte emnet på dagsordenen og bidrage til at forebygge spilleafhængighed. Vores oplæg indeholder en beskrivelse til lærere og andre fagpersoner om, hvordan man forbereder sig på arbejdet, ligesom der til de unge er forslag til, hvad en spillepolitik kan indeholde. Hent spillepolitik (pdf) 


Foldere til unge og fagpersoner
  • Forebyggelse af spilleafhængighed - en folder om forebyggelse rettet mod fagpersonale, som beskæftiger sig med unge mennesker. I folderen er der viden om spilleafhængighed samt forslag til, hvordan risikoen for spilleafhængighed kan reduceres. Der findes også råd til de, der er i dialog med unge, som allerede er blevet spilleafhængige. Hent folder (pdf) 
     
  • Indsats mod spilleafhængighed på erhvervsskoler – materialer der skal skabe en bevidsthed omkring brugen af pengespil, så de unge kan bruge spil som adspredelse og underholdning, uden at det får konsekvenser for deres uddannelsesforløb.

Hent elevfolder (pdf)

 

Hent studievejlederfolder (pdf)

 

Alle foldere stilles gratis til rådighed og kan rekvireres ved henvendelse til Tina Langerskov Buchhave på tlb@ludomani.dk