Gaming

Video arkiv
Arkiv
Del

Om børn, unge og gaming

Computerspil er en naturlig del af mange børn og unges liv. Det er underholdende for børn og unge at udforske de spændende universer, som samtidig giver mange positive oplevelser. Fx kan de spille med venner og bekendte, og på den måde indgå i forskellige sociale fællesskaber. Derudover kræver spillene, at man udvikler sine færdigheder. I den forbindelse oplever børn og unge, at de bliver belønnet, både for indsatsen og præstationen.

Særligt blandt drenge er computerspil en del af dagligdagen. Skolebørnsundersøgelsen fra 2014 viser, at 75% af drengene spiller computerspil dagligt, hvor det blandt pigerne udgør 48%. Børn og unges tidsforbrug foran computeren er selvsagt meget forskelligt og kan variere en hel del i perioder. Undersøgelser viser, at omkring 30% af de 11-15 årige drenge spiller computerspil mindst 4 timer dagligt. For pigerne gælder, at omkring 12% af de 11-15 årige spiller computerspil mindst 4 timer dagligt. I weekenden spiller 54% af drengene mindst 4 timer dagligt, hvor tallet for pigerne er 19%.

Hos Center for Ludomani får vi ugentligt henvendelser fra bekymrede forældre, der efterspørger viden og hjælp. Det er naturligvis svært og frustrerende for både børn og forældre, når den ene eller begge parter oplever, at spillet tager overhånd. Derfor har vi udarbejdet dette rådgivningsmateriale, hvor du kan få viden og redskaber til bedre at forstå dit barns spil og til at hjælpe dit barn med at skabe en god balance mellem computerspil og hverdagslivet.

For at kunne hjælpe dit barn med at finde en god balance mellem computerspil og hverdagslivet er det vigtigt, at du opbygger en forståelse for det spilunivers, som fylder i dit barns hverdag. Det gør det nemmere at sætte sig ind i dit barns situation og nemmere at tale sammen om spillet. Du kan starte sektionen ”Viden om …” her på siden.