Aktuelle nyheder

Video arkiv
Arkiv
Print
Del


Vores afdelinger er åbne for besøg igen
Vi er glade for at kunne tilbyde samtaler via fysiske møder igen. Du kan fortsat få videosamtaler, hvis du foretrækker det.
Ring til os på 70 11 18 10 alle hverdage inden for normal arbejdstid og få en samtale enten via video eller i en af vores fire afdelinger.
 
Vi lever naturligvis op til alle myndighedernes anbefalinger for sikker omgang, og vi glæder os til at byde dig velkommen igen.

 Pårørendemøde

Vil du gerne have hjælp og rådgivning som pårørende til en spiller? Så meld dig til et af vores møder for pårørende.

Se en oversigt over alle kommende pårørendemøder her

 Behandlingsafsnit for Ludomani i Esbjerg

Center for Ludomani har som noget nyt nu også et behandlingstilbud i Esbjerg på adressen Torvet 21.

Vi er glade for nu at kunne tilbyde hjælp fra en fjerde afdeling, og dermed sikre hjælpen, hvor behovet er. 

For yderligere oplysninger ring til os på 70 11 18 10

 Skab trygge rammer i dit esportsmiljø

Arbejder du med unge og esport?

Så er der lavet et etisk kodeks, som I kan støtte jer op ad. Det er vigtigt, at man sætter gode, trygge rammer i esportmiljøerne. Til det formål har Esport Alliancen, der består af DGI, Ungdomsringen, Dansk Firmaidræt og eSport Danmark, i samarbejde med Center for Ludomani og Anti Doping Danmark udviklet et etisk kodeks. 

Find kodekset samt hjælp til at arbejde med det herKan man være teknologiafhængig?

Forsker undersøger 6 myter om gaming og teknologiforbrug, herFortnite og spilleproblemer

Er dit barn en af de 40 millioner mennesker, der spiller Fortnite? Vi har været i radio 24/7 og tale om computerspil og spilleproblemer. Lyt med her.Er loot boxes gambling for mindreårige?

Loot boxes (lykkekasser) i computerspil bruges mere og mere. De forventes at indbringe 160 milliarder US dollars indtil 2022. I både Belgien og Holland klassificeres visse loot boxes nu som gambling. De lever nemlig op til landets gamblinglov, og skal derfor lukkes eller laves om.

Læs mere om Belgien og loot boxes, her. Vi mener også at loot boxes af og til bruges som gambling, og vi kan være bekymrede for kommende generationers gamblingvaner. Forskningsprojekt vedrørende kortvarigt supplerende medicinsk behandling af specielle undergrupper af personer med ludomani

Til september 2018 vil der starte et nyt forskningsprojekt. Projektet er et samarbejde imellem Center for Ludomani, Nuklearmedicinsk afd & PET-Centret (AUH), Center for Integrativ Neurovidenskab (CFIN/AU) og Forskningsklinikken for Ludomani (AUH). Målet med projektet er at undersøge, om særligt sårbare undergrupper af personer med ludomani kan have gavn af korte perioder med målrettet medicinsk behandling sideløbende med, at de modtager evidensbaseret kognitiv terapi.

Kontaktperson: forskningslæge, lektor Arne Møller, PET/CFIN, tlf. 40293045, mail: arne@cfin.au.dkPodcast om gaming/gambling

Skinbetting og loot boxes er blevet en integreret del af gaming. Men hvor går grænsen mellem gaming og gambling?

Det kan du høre mere om i dette afsnit af podcasten "ALdrig AFK", hvor vores dygtige behandler Johan er med!Video - interview med Marcus, som har spillet for meget

TV2 Østjylland har lavet et indslag om unge og ludomani. Hør Marcus fortælle om sine oplevelser, herSider