Aktuelle nyheder

Video arkiv
Arkiv
Print
Del


Er dit barn en gamer eller en gambler?

Hvad er en lootbox? Og hvad er skins? Hvornår gamer mit barn og hvornår er mit barn i gang med at gamble? Det kan være svært at gennemskue for forældre til børn, der spiller computerspil. Derfor sætter Center for Ludomani i løbet af efteråret fokus på netop denne problemstilling på landets biblioteker. I alt er der booket 28 oplæg, hvor forældre kan blive klædt på til at forstå deres børns spil. Se om vi besøger et bibliotek nær dig.

Tag kontakt til dit lokale bibliotek for nærmere information.

--------------------------------------------------------------

30. august 2019 - Odense, Center for Ludomani

11. september - Dragør bibliotek

16. september - Randers bibliotek

24. september - Vordingborg bibliotek

26. september - Nykøbing Falster bibliotek

1. oktober - Gentofte (Vangede) bibliotek

9. oktober - Sdr. Bjert Husholdningsskole

21. oktober - Horsens bibliotek

22. oktober Ikast-Brande bibliotek

22. oktober - Sorø bibliotek

23. oktober - Holbæk bibliotek

24. oktober - Brøndby bibliotek

24. oktober - Skive bibliotek

29. oktober - Nyborg bibliotek

30. oktober - Langeland bibliotek

4. november - Gladsaxe bibliotek

7. november - Herning bibliotek

7. november - Svendborg bibliotek

12. november - Skanderborg bibliotek

13. november - Roskilde biblioteker

14. november - Greve bibliotek

18. november - Brønderslev bibliotek

20. november - Thisted bibliotek

21. november - Aabenraa bibliotek

28. november - Stevns (Hårlev) bibliotek

5. december - Gilleleje bibliotek

18. februar 2020 - Holstebro bibliotek

17. marts 2020 - Faaborg (Ringe) bibliotekBehandlingsafsnit for Ludomani i Esbjerg

Center for Ludomani er et gratis behandlingstilbud til mennesker, der har problemer med pengespil, og med behandlingscentre i henholdsvis Odense, København og Aarhus.

Med virkning fra den 2. september 2019 starter Center for Ludomani ligeledes behandlingstilbud i Esbjerg på adressen Torvet 21.

For yderligere oplysninger se da venligst ludomani.dk eller kontakt Center for Ludomani på tlf.nr. 70 11 18 10.Skab trygge rammer i dit esportsmiljø

Arbejder du med unge og esport?

Så er der lavet et etisk kodeks, som I kan støtte jer op ad. Det er vigtigt, at man sætter gode, trygge rammer i esportmiljøerne. Til det formål har Esport Alliancen, der består af DGI, Ungdomsringen, Dansk Firmaidræt og eSport Danmark, i samarbejde med Center for Ludomani og Anti Doping Danmark udviklet et etisk kodeks. 

Find kodekset samt hjælp til at arbejde med det herKan man være teknologiafhængig?

Forsker undersøger 6 myter om gaming og teknologiforbrug, herFortnite og spilleproblemer

Er dit barn en af de 40 millioner mennesker, der spiller Fortnite? Vi har været i radio 24/7 og tale om computerspil og spilleproblemer. Lyt med her.Er loot boxes gambling for mindreårige?

Loot boxes (lykkekasser) i computerspil bruges mere og mere. De forventes at indbringe 160 milliarder US dollars indtil 2022. I både Belgien og Holland klassificeres visse loot boxes nu som gambling. De lever nemlig op til landets gamblinglov, og skal derfor lukkes eller laves om.

Læs mere om Belgien og loot boxes, her. Vi mener også at loot boxes af og til bruges som gambling, og vi kan være bekymrede for kommende generationers gamblingvaner. Forskningsprojekt vedrørende kortvarigt supplerende medicinsk behandling af specielle undergrupper af personer med ludomani

Til september 2018 vil der starte et nyt forskningsprojekt. Projektet er et samarbejde imellem Center for Ludomani, Nuklearmedicinsk afd & PET-Centret (AUH), Center for Integrativ Neurovidenskab (CFIN/AU) og Forskningsklinikken for Ludomani (AUH). Målet med projektet er at undersøge, om særligt sårbare undergrupper af personer med ludomani kan have gavn af korte perioder med målrettet medicinsk behandling sideløbende med, at de modtager evidensbaseret kognitiv terapi.

Kontaktperson: forskningslæge, lektor Arne Møller, PET/CFIN, tlf. 40293045, mail: arne@cfin.au.dkPodcast om gaming/gambling

Skinbetting og loot boxes er blevet en integreret del af gaming. Men hvor går grænsen mellem gaming og gambling?

Det kan du høre mere om i dette afsnit af podcasten "ALdrig AFK", hvor vores dygtige behandler Johan er med!Video - interview med Marcus, som har spillet for meget

TV2 Østjylland har lavet et indslag om unge og ludomani. Hør Marcus fortælle om sine oplevelser, herUdmøntningen af ludomanipuljen 2018

I 2018 fokuserer vores forebyggelsesarbejdet på de unge. Vi vil sætte ind i esporten for at forebygge problematisk gambling blandt de unge gamere og overfor sportsbetting, som flere unge oplever problemer med.

Læs om Sundhedsministeriets udmøntning af ludomanipuljen i år, her (eskternt link).Sider